Open Monumentendag Spijkenisse 2019

Federatie Spijkenisse Samen (FSS) heeft afgelopen zaterdag als onderdeel van de Open Monumentendag hun multiculturele dag voor de 9e keer deelgenomen met als thema Plekken van Plezier. Dit jaar in het wijkcentrum De Akkers.

Het programma was zeer gevarieerd, met ondermeer succesvolle optredens, tevens kon iedereen uitgebreid proeven van de 11 deelnemende FSS leden.
Om ook jongeren te trekken, hadden we dit jaar een rapper Mustafa uit Spijkenisse en Afro surinaamse kinder dansgroep uit De Akkers, verder dansuitvoeringen van carnavalgroep van Peoples Choice, Somalische stichting Halgan en Kapitbahayan (Filippijns).

Als speciale gastvrouw was Little Donna aanwezig. Tevens was er vermaak en optredens van: dansgroep Exotica Alegria met diverse dansuitvoeringen, hawaii dansen, limbo dans en buikdansen met een python, waarna het publiek met de python op de foto kon. Clown Bobo voor jong en oud en natuurlijk onze dj Cor die voor het geluid en de muziek zorgde.

Open Monumentendag 2018

Zaterdag 12 september 2015

Het was een geslaagde dag, dankzij alle deelnemers aan deze dag, en niet te vergeten de weergoden dat het droog mocht blijven. Het was een creatieve dag, FSS kramen met kunst van land van herkomst en hun proeverijen, diverse dansoptredens, zang en muziek en het gevechtssport taekwondo demonstratie. En niet te vergeten DJ Cor voor geluid en muziek en de salsa/merengue workshop. Het thema was was kunst en ambacht.

Zaterdag 13 september 2014

Deze dag stond in het teken van erfgoed, kunst en cultuur. Van 10.00 tot 17.00 uur was op vele locaties van alles te doen voor jong en oud.