Stichting APINTI

Een aantal jaren geleden ontstond er een sterke behoefte onder de Afro-Surinamers in Spijkenisse zich te organiseren.

Dat resulteerde in de oprichting van Stichting APINTI op 26 maart 1999.

Als symbool van de stichting is gekozen voor de APINTI-trom. Met behulp van zo’n trom wordt in het binnenland van Suriname boodschappen van dorp tot dorp doorgegeven.

Stichting APINTI heeft veel aan anderen te vertellen.

APINTI is opgericht, om:

  • Aan te tonen dat er genoeg Afro-Surinamers in Spijkenisse wonen die elkaar op gezette tijden wensen te ontmoeten om ervaringen met elkaar te delen en uit te wisselen.
  • Samen met u de verantwoordelijkheid voor de stichting te dragen.
  • Een ieder uit te dagen van deze stichting iets groots en blijvends te maken.

Als Afro-Surinaamse stichting Apinti hebben wij een aantal doelstellingen:

  • Het organiseren van sociaal-culturele en sportactiviteiten voor verschillende leeftijdsgroepen en Sympathisanten.
  • Het bieden van mogelijkheden tot verdieping van de eigen persoonlijke en culturele ontwikkeling. Daarbij denken wij aan de jongeren in het bijzonder.
  • Wij willen trachten de participatie-en integratiegraad van de Afro-Surinamers in de Nederlandse Samenleving te vergroten.

Bovenstaande doelstellingen kunnen alleen worden bereikt, als u met ons blijft meedenken en vooral door onze activiteiten te blijven bezoeken.

Geen agendapunten bekend.

Contactgegevens

Stichting Apinti
Postbus 2067
3200 CB Spijkenisse

Bestuur

G. Emanuels | Voorzitter
R. Wijngaarde | Penningmeester
S. Banffer | Secretaris
E-mail: gemanuels@chello.nl
R. Isselt | Bestuurslid

Vrijwilligers: u kunt zich aanmelden

KvK.nr. 24313867

APINTI BAKT

Op zaterdag 18 maart 2017 organiseerde Stichting Apinti een bakactiviteit. De Surinaamse viadu stond op het programma. De viadu is een cake die op een speciale manier wordt voorbereid en gebakken. De workshop werd geleid door mw. Martha Kenswil, een expert op dat gebied. Daar het een en ander al gedeeltelijk was voorbereid, konden de deelnemers na een korte instructie gelijk aan de slag: het deeg werd aangemaakt en de verschillende ingrediënten toegevoegd.
Vervolgens moest een ieder werken aan de basisvormen van de viadu: het oprollen van de reepjes deeg, de rollen in stukjes snijden en die schikken op de bodem van de bakvorm. Vooraf was de bakvorm ingelegd met deeg. Bij dit zeer belangrijk onderdeel moest men erg geduldig zijn. De deelnemers waren zeer enthousiast en na verloop van tijd konden de eerste exemplaren al de oven in. Een spannend moment, want het geheel moest nog rijzen.
Het is een ieder gelukt een goed resultaat te krijgen. Alleen moest het afbakken, gezien de tijd, thuis gebeuren.
De deelnemers waren zeer enthousiast en de sfeer was uitstekend. Stichting Apinti mag terugkijken op een geslaagde activiteit, bedankt de deelnemers voor hun inzet en wenst ze lekker smullen toe.

Voorleesdagen 2015